Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@01:48:46 GMT

واکاوی دلایل اعتراضات اخیر کارگران در تبریز

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۰۸۴۲۷

واکاوی دلایل اعتراضات اخیر کارگران در تبریز

ایسنا/آذربایجان شرقی نائب رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار آذربایجان شرقی گفت: دلیل اصلی تجمعات اخیر کارگران در تبریز، به دلیل عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و نبود عدالت مزدی، سوء مدیریت در برخی واحدها، عدم تشکیل تشکلات کارگری، نبود امنیت شغلی و تبعیض‌ها و افزایش افسار گسیخته تورم و عدم همخوانی درآمدها با آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حبیب صادقزاده تبریزی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: باتوجه به این‌که آذربایجان شرقی استانی صنعتی است، طبیعتاً کارگران شاغل و بازنشسته بسیار زیادی نسبت به سایر استان ها دارد و طی سال‌ها و ماه‌های گذشته تا حدودی با تدابیر مسئولان و اعضای کمسیون‌های کارگری، شاهد استانی آرام از نظر تنش‌های کارگری نسبت به سایر استان ها بودیم، ولی درحال حاضر تورم افسار گسیخته و کاهش قدرت خرید کارگران و از سویی نیز کاهش ارزش پول ملی باعث عدم همخوانی حقوق های دریافتی کارگران با تورم شده است.

وی ادامه داد: تجمعات کارگری اخیر استان را اگر آسیب شناسی کنیم، ناشی از فقدان طرح طبقه بندی مشاغل ماده ۴۸ و ۴۹ قانون کار در بسیاری از کارگاه‌های تولیدی، نبود عدالت مزدی و سوء مدیریت در برخی از واحدها و عدم اجرای صحیح اصل ۴۴ قانون اساسی، عدم اهلیت خریدار و فقدان تشکیل تشکل های کارگری در واحدها بوده که قانون صراحتا به این موضوع اشاره کرده است، کارگاه‌های بالای ۳۵ نفر باید نمایندگان کارگری شورای های اسلامی کار داشته باشند.

وی با اشاره به این‌که فقدان امنیت شغلی یکی از چالش‌های اصلی کارگران است، گفت: مسئله امنیت شغلی و پیاده سازی ماده هفت قانون کار، یکی از چالش‌های کارگران بوده که سال‌هاست دغدغه تمامی کارگران می‌باشد.

صادق زاده تبریزی عدم اصلاح اساسنامه صندوق آینده ساز مربوط به مشاغل سخت و زیان آور را یکی دیگر از دغدغه‌های جامعه کارگری عنوان کرد و گفت: حدود سه هزار نفر عضو صندوق آینده ساز در استان هستند؛ متاسفانه این صندوق در دهه ۷۰ برخلاف ماده ۱۴۸ قانون کار را کارگران اجباراً تحت پوشش این صندوق قرار گرفتند؛ از این رو در حال حاضر شاهد تبعیض ها در پرداختی ها و عدم تعدیل مبلغ ۴ درصد بیمه مشاغل سخت و زیان آور هستیم.

وی افزود: صندوق آینده ساز به ازای هر کارگر سخت و زیان آور ۶۰۰ میلیون الی یک میلیارد تومان به ازای بازنشستگی از کارفرما مطالبه می کند که در این شرایط اقتصادی کارفرمایان و واحدهای تولیدی توان پرداخت آن را نداشته ودر نهایت کارگران در واحدهای تولیدی فریز می شوند؛ بنابراین این امر به یکی از معضلات جامعه کارگری استان تبدیل شده است.

وی تصریح کرد: اخیرا طی جلسه ای که با مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی شکل گرفت، از مسئولان صندوق آینده ساز دعوت شد که به این موضوع ورود کرده و اهتمام جدی برای مرتفع کردن این مشکل داشته باشند، 
 
وی متذکر شد: اگر سه بند شامل محاسبه و دریافت حق بیمه 4 درصد مشاغل سخت و زیان آور صندوق آینده ساز همانند صندوق تامین اجتماعی، بررسی پرونده های مشاغل سخت و زیان آور پرسنل مشمول صندوق آینده ساز در کمیته های استانی و استقرار نمایندگی آن بیمه در استان به منظور نظارت و پیگیری مداوم امور از سوی وزیر کار که رئیس هئیت امناء این صندوق می باشد، اصلاح و ترتیب اثر داده نشود متصور بحران و شاهد تجمعات بیشتری نیز در استان خواهیم بود .

صادق زاده ادامه داد: ما در این صندوق شاهد هم حقوق های نجومی و هم محاسبه نجومی و بدون حساب کتاب ۴ درصد سختی و زیان آور هستیم که ریالی در حقوق کارگران این صندوق موقع بازنشستگی تاثیری ندارد .
  
صادق‌زاده با اشاره به ضرورت حفظ کرامت انسانی کارگران، گفت: در شرایطی که حداقل دستمزد قانونی مصوب وزارت کار جوابگویی تامین هزینه های زندگی کارگران نمی باشد، متاسفانه کارگران شاهد به رسمیت بخشیدن ارزان سازی نیروی کار به دست برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی هستیم.

نائب رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار آذربایجان شرقی گفت: با نزدیک شدن به آخر سال و تعیین دستمزد ۱۴۰۱  عده ای در پی این هستند که جلسات تعیین دستمزد را به حاشیه بکشند؛ در حالی‌که عدم تورم افسارگسیخته و کاهش ارزش ریالی باعث کاهش شدید قدرت خرید کارگران در چند سال اخیر شده است.

وی با بیان این‌که در این شرایط اقتصادی کارگران دیگر با این حقوق ناکافی توان اداره زندگی را ندارند، متذکر شد: قدرت خرید کارگران روز به روز رو به کاهش بوده و افزایش سرسام آور اقلام مواد غذایی برنج و گوشت و مرغ و ...  و متغیر بودن هر روز قیمت این اقلام و  نیز اجاره بهای منزل و ثابت ماندن دستمزد، نفس کارگران را گرفته و دیگر تاب و توان ندارند، از دولت مردمی و وزیر محترم جوان و انقلابی انتظار داریم به خواسته‌های به حق جامعه کارگری ترتیب اثر دهد و تقویت امنیت شغلی توام با افزایش قدرت خرید کارگران را در اولویت برنامه های کاری خود قرار دهند  .

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی کارگران تجمع واحدهای تولیدی مشاغل سخت و زیان آور قدرت خرید کارگران صندوق آینده ساز آذربایجان شرقی امنیت شغلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۸۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت رئیسی روز به روز به مشکلات کارگران اضافه کرد

آفتاب‌‌نیوز :

ناصر چمنی، رئیس سابق کانون انجمن صنفی کارگران ایران، درباره عمده مطالبان کارگران ایران در سال ۱۴۰۳ به سایت انتخاب گفت: عمده‌ترین مطالبات جامعه‌ی کارگری از دهه هفتاد شروع شد؛ وقتی که دادنامه ۱۷۹ از طریق دیوان عدالت اداری آمد و عنوان شد که در کار‌های مستمر، کارفرما می‌تواند قرارداد موقت ببندد و شروع مشکلات کارگری آغاز شد. هیچ دولتی برای حل این مسأله گام برنداشت و شاهد این هستیم که بیش از ۹۷ درصد جامعه‌ی کارگری با قرارداد‌های موقت و سفید امضا و یا قرارداد‌های ۲ ماهه و ۳ ماهه کار می‌کنند که بزرگترین دغدغه جامعه‌ی کارگر همین مسأله عدم امنیت است. امنیت خود به خود آرامش بخش است، اما اگر نباشد، از نظر روانی برای نیروی کار خیلی اثرات بدی دارد. از اواسط دهه هشتاد با روی کار آمدن احمدی نژاد و بحث هدفمندی یارانه‌ها که آن زمان هم کارگران مخالف آن بودند، باعث شد تورم شدیدی شکل بگیرد و دستمزد کارگران را هم در آن سال ۱۰ درصد مصوب کردند. این اتفاقات باعث شد معیشت کارگر، بعد از امنیت شغلی از دست برود.

او افزود: متأسفانه دولت‌های بعد از احمدی نژاد هم در بحث معیشت کار خاصی نکردند. بحث امنیت و ایمنی شغلی هم برای کارگران یک دغدغه است. ما نسبت به استاندارد‌های جهانی وضعیت خوبی در حوادث کار نداریم. جامعه‌ی کارگری یعنی ۵۰ درصد جمعیت کشور؛ با اتفاقی که در بحث دستمزد افتاد، جامعه‌ی کارگری فهمید که دولت علاقه‌ای به حقوق کارگران ندارد. کارگران ۱۴ هزار شهید دادند، اما تنها جامعه‌ای که نادیده گرفته شده، جامعه‌ی کارگری است.

وی در ادامه در رابطه با مشکلات ایجاد شده برای کارگران در دولت رئیسی بیان کرد: دولت رئیسی هم نه تنها مشکلی را حل نکرد، بلکه روز به روز به مشکلات جامعه‌ی کارگری اضافه کرد. در دو سال گذشته افزایش دستمزد‌های کمتر از تورم تصویب شد و سال ۲۷ درصد و امسال ۳۵ درصد، بدون امضای نماینده کارگران اجرایی شد. امسال که مصوبه‌ی مزد را بدون امضا نماینده کارگران ابلاغ کردند، یک ضربه‌ی خیلی بزرگ به جامعه‌ی کارگری بود. تشکل‌های کارگری و نمایندگان آن‌ها را نادیده گرفتند و بدون در نظر داشتن نظر مثبت کارگران، هر کاری دلشان خواست کردند. درصد نادیده گرفته شدن کارگران، در دولت رئیسی بیشتر از تمام دولت‌ها بوده است.

چمنی درباره لزوم گفتگو با جامعه‌ی کارگری از سوی دولت گفت: شعار امسال به مشارکت مردم اشاره می‌کند؛ وقتی جامعه‌ی کارگری را به نان شب محتاج می‌کنیم، نباید انتظار داشته باشیم که مشارکت خیلی بالایی داشته باشند و رشد اقتصادی به دست بیاوریم. به نظر من هنوز هم دیر نشده است، اگر دولت می‌خواهد کاری بکند، باید اول حرف‌های جامعه کارگری را بشنود و شرایطی که امسال برای دستمزد به وجود آوردند را اصلاح کنند. باید دل جامعه‌ی کارگری به کار کردن گرم شود تا تمام نیروی جوان ما وارد شغل‌های کاذب نشوند.

دیگر خبرها

  • دولت رئیسی روز به روز به مشکلات کارگران اضافه کرد
  • نقش استان کرمان در تولید ناخالص ملی ارتقا یافته است
  • ارتقای نقش استان کرمان در تولید ناخالص ملی
  • یک خیزش و ۱۰ پیام
  • دستگاه‌های دولتی مکلف به پاسخگویی و اجرای مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی هستند
  • صندوق بیمه کشاورزان و روستاییان ۳ میلیون بیمه‌شده دارد
  • صندوق بیمه کشاورزان و روستاییان ۳ میلیون نفر بیمه شده دارد
  • عکس یادگاری کارگران با رئیسی
  • ۱۰ پیام یک خیزش
  • ترامپ خطاب به دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا: اعتراضات را متوقف کنید، همین الان!